Recensioner

Länkar till media där vi förekommer:

 

 

 

 

Recensioner:

"Nå har Musikmakarna fra Rasmansbøle på Åland sin første CD klar.
Med tittelen " Vårens førsta regn" har de lykkes i å sette Åland på kartet for plasser der det skrives bra musikk . Hele 16 nye selvskrevne låter , og et låtvalg på over 300 å plukke fra , er de utvilsomt et interessant gjeng også på andre
plasser enn på Åland" Källa: DansAktuellt

 


 

"Musikmakarna består utav duon och paret Kristina och Örjan Sjöström, en första genomtitt av skivan är att skivan innehåller 16 spår där samtliga texter och musik är skrivna av Örjan Sjöström och Kristina Sjöström. Bloggen blir allt lika imponerad när artisterna står själva för musik och text, alla tecken på hårt slit och trovärdighet från artisten/artisterna.


Musikmakarna har haft en röd tråd genom hela skivan av svenska texter, med svaga schlagertoner i bakgrunden vilket var länge sen bloggen hörde av.

Ett spår jag gillar är ”Numret på din bil” ett spår med tydlig ”Evert” sound med en text där personen hittade kärleken via kärlekens bilnummer, efter ett besök först på krogen och sen på bion. För att sen ringa från telefonkiosken till bilbeskningen. Fyndig text jag gillar och även rolig med tanke på dagens mobila värld att ringa från en telefonkiosk.

Men bästa spåret på skivan är ändå titelspåret ” Vårens första regn”, en klassik dansant låt, med texten om att våren kommer hit med ljus och blommor, när snön faller med vårens regn, låten få mig att direkt på de tidiga åren med Candela." Källa: DansbandsJimmy


"Gratulerar till en vacker skiva. Jag har köpt den och tycker mycket om den. Kärleken mellan två makar är det vackraste som finns. Lycka till i fortsättningen." Källa: Vykort från Mairy G.


Denna recension är från Får Jag Lov nummer 3 2010 och är skriven av Lars Gurell:

Ett äkta par från Åland utgör bandet Musikmakarna. Kristina och Örjan Sjöström har skrivit all musik och text själva. Det låter snällt, äkta, vardagsnära och ofta innerligt. Oftast är melodin bättre än texten. Sången ligger kring medelsnittet. Kristina når högst och sjunger dessutom mest. Totalt är det bättre än vad man först anar. Musikaliskt låter det ungefär som det brukar om ett tvåmannaband. Dansbandssjälen finns där.

Bästa låt är titelspåret Vårens första regn. Både fin text och melodi har Ut på havet igen, Minns du och Regndag i april. Fina melodier finns i Kärlekens låga, Vi har varann samt Elsas vals. Den sistnämnda tillägnad katten Elsa, som flitigt assisterat under studioarbetet.

Källa: FJL

Extra information